четвер, 17 квітня 2014 р.

Найменший у світі кінь

Найменший у світі кінь



Найменший у світі коник на прізвисько Ейнштейн нещодавно народився у штаті Нью-Гемпшир, на північному сході США. Його зріст — всього 35, 5 см, а вага — 2, 7 кг.

 Ейнштейн, розміром з невеликого пса, мешкає в місті Барнстед. Його мама, Файнес, достатньо висока — 80 см, а батько, Розписне Пірячко, трошки менший — 75 см.
 Представники Книги рекордів Гіннеса, дізнавшись про мініатюрного Ейнштейна, одразу звернулись до його власників — Чарлі Кантрелла і Рейчел Вагнер. Проте їм доведеться трохи зачекати. Поки Ейнштейнові не виповниться 4 роки, він не може стати офіційним рекордсменом.
Однак господарі впевнені — більше він не підросте. Вони навіть книгу написали про свого улюбленця.


«Наймиліше в Ейнштейні те, що він, схоже, не може тверезо оцінити свої розміри, — сміється його власник Чарлі. — До інших коней Ейнштейн підходить так, ніби він звичайний кінь — брикається, фиркає та скаче навколо них».

 Через мініатюрні розміри Ейнштейна тримають окремо від інших коней, адже малюк може випадково потрапити комусь під  копита.
 «Він обожнює дітей, а наскільки вони люблять його! — продовжує Чарлі. — Діти дивляться на Ейнштейна величезними очима — мало хто з них бачив таких маленьких коней. Тож іноді мені здається, що вони його просто затиснуть в обіймах. На всіх його не вистачить, тому наша книга стане прекрасною можливістю для всіх любителів коней познайомитися з Ейнштейном ближче».
 Нині звання «найменший кінь у світі» носить крихітка Тамбеліна. При народженні її ріст та вага перевищували показники Ейнштейна, тому в нього є всі шанси побити її рекорд.

 А званням «найбільший кінь у світі» пишається Великий Джейк, ріст якого сягає 210 см. Власник гігантського коня розповідає, що кожен, хто бачить його вихованця на вулиці, здивовано вигукує: «Оце так!»  Проте, незважаючи на великий зріст, кінь дружелюбний, полюбляє гратися і байдикувати.

Маленькі коники народжуються не лише в США. Практично відразу після народження Ейнштейна, у нього з’явився  конкурент — крихітка Оберон із Великобританії. Кажуть, кінь настільки маленький, що може нюхати перші весняні квіти, навіть не нахиляючи голову!

Немає коментарів:

Дописати коментар